Om Østerbro

Østerbro er lige som de tilsvarende Nørrebro, Sønderbro og Vesterbro navne på bydele eller veje lige uden for kernen i adskillige danske byer. Navnene har formentlig deres oprindelse i de brolagte veje, der førte til de tidligere købstadsporte. "Bro" er en gammel betegnelse for en brolagt vej. Ordet Øster- kommer af, at stenbroen lå lige ud for den gamle byport Østerport, der i middelalderen var placeret for enden af Østergade i det indre København. Under Christian 4.´s store nordlige udvidelse af byen kom den nye Østerport i 1647 til at ligge for enden af Rigensgade. I 1708 blev der bygget en ny Østerport cirka der hvor den nuværende Østerport station ligger.
 
Østerbro i København er nok den mest kendte bydel af det navn og i hvert fald den mest befolkede i Danmark. Bydelen består af to af de i alt femten administrative områder i København.

I nærområdet finder du blandt andet søerne, fælledparken, svanemøllestranden, frihavnen, kastellet og østre anlæg.

Områdekort

Med kortet ovenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen eller navigationspilene (øverst til venstre) til at panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug skyderen til at zoome ind og ud, eller brug tasterne + og -.

Klik på "Kort" i øverste højre hjørne af kortet for at se vejkort-visning i stedet for satellitfotos.

Street View

Med Street View ovenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.